Hvem er jeg?
Jeg hedder Michala Høgsgaard, og har siden 1997 arbejdet med børn og unge med psykiske vanskeligheder både på hospitaler og i egen praksis. De sidste 19 år har det været som speciallæge i Børne- og Ungdomspsykiatri.
Jeg holder af mødet med forskelligheden, kompleksiteten og helhedstænkningen i arbejdet med børn/unge og deres familier. Det vigtigste fokus i min måde at arbejde på, er respekten for den enkelte og den sammenhæng du lever i, samt troen på at det at blive klogere på sig selv og hinanden giver mulighed for forandring og udvikling.
Du vil som barn eller ungt menneske leve i samspil med de mennesker, der er omkring dig. Først og fremmest din familie, men også dem du møder i din skole eller på din uddannelse og ikke mindst, dine venner. De vil alle have indflydelse på hvordan dit liv ser ud. Dem der et tættest på dig, dine forældre eller tilsvarende vigtige personer i dit liv, vil altid være en vigtig del af et forløb hos mig, uanset hvilken alder du har.
Hvor er det?
Min klinik er lokaliseret i mit hjem syd for Århus, ved Ajstrup Strand omgivet af græsmarker med islandske heste, strand og skov. Jeg tror på at naturen har en beroligende og positiv effekt på mennesker, og det er en glæde for mig at kunne tilbyde samtaler med naturen lige uden for.
Specialiserings områder og efteruddannelser:
Jeg blev speciallæge i 2004 og er derudover specialist og supervisor i psykoterapi med børn og unge. I forhold til disse uddannelser er jeg godkendt og registreret i vores faglige selskab, Børne og Ungdoms Psykiatrisk Selskab, BUP-dk.
Mine 2 grundliggende psykoterapeutiske uddannelser er: Psykodynamisk Psykoterapi med Børn og Unge ved Århus Universitets Hospital, samt Psykoteraeutisk Uddannelse i Male- og Tegneterapi ved Spektrum. Begge flerårige anderkendte uddannelser. Derudover har jeg kurser i MBT (mentaliseringsbaseret terapi), KAT (kognitiv adfrædsterapi), samt flere andre. Endelig er jeg uddannet mindfulness træner og vil ind imellem trække på relevante øvelser herfra.
I 2018 blev jeg master i offentlig ledelse fra Odense Universitet.
Prioriteret gruppe
I tilfælde af venteliste, vil jeg prioritere unge, der er under uddannelse, og som lider af angst, stress og/eller depressive symptomer. Dette er en gruppe, der ofte har svært ved at få tilstrækkelig hjælp, og jeg ser ofte at indsatsen kommer i gang for sent.